5 bästa antivirus- och säkerhetsprogrammen för din dator

Det finns många fördelar med att använda något av de bästa antivirus- och säkerhetsprogrammen för din dator. Inte minst skyddar det din dator från att bli smittad av datavirus och att obehöriga kommer åt din känsliga information.

De fem bästa antivirus- och säkerhetsprogrammen som presenteras härnäst är:

  • Bitdefender Antivirus Plus
  • ESET NOD32 Antivirus
  • Kaspersky Anti-Virus
  • Norton AntiVirus Plus
  • Webroot SecureAnywhere AntiVirus

Fortsätt läsa för att kika närmare på dessa!

Överväg något av bästa antivirus- och säkerhetsprogrammen

1. Bitdefender Antivirus Plus – Bitdefender är ett användarvänligt och balanserat antivirusskydd som är lätt att komma igång med. Installationen är enkel och kräver endast att du skapar ett konto och anger din e-postadress. Den håller dig ständigt informerad om datorns säkerhetsstatus och meddelar dig när en attack stoppas.

2. ESET NOD32 Antivirus – Det här är ett antivirusprogram för avancerade användare och inkluderar en rad kraftfulla funktioner: anti-ransomware, realtidsskydd mot skadlig kod, skydd mot nätfiske och URL-filtrering, samt blockering av skadliga webbplatser.

3. Kaspersky Anti-Virus – Kaspersky är ett säkert val för de flesta med fokus på förebyggande och detektering av skadlig kod. Den har en smart övervakningsteknik som detekterar skadlig kod innan den skadar din dator.

4. Norton AntiVirus Plus – Norton Antivirus har funnits sedan 1991 och är tryggt val med ett smidigt skydd för din datorn. Det har genom åren onekligen byggt upp ett gott rykte.

5. Webroot SecureAnywhere AntiVirus – Det här är ett lättviktigt antivirusprogram med en nedladdning på endast två megabyte. På så vis är den idealisk för personer med långsam internetanslutning eller begränsat hårddiskutrymme. Ännu en fördel är att det körs snabbt och kommer inte påverka prestandan hos äldre datorer.

Tveka inte att betala

De bäst antivirus- och säkerhetsprogram är inte gratis, utan har en liten årlig kostnad på mellan 100 och 200 kronor. Med andra ord betalar du mindre än en krona per dag! Denna minimala investering är absolut värt det då det gör din dator fullt utrustad mot alla möjliga säkerhetshot och virus.